Paluszki z sera feta - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Paluszki z sera feta

Review 3 stars (average)

3 /5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Czosnek

  • 4 Pomidor

  • 250 g Ser feta

  • 2 Jajko

  • 40 g Bułka tarta

  • 10 cl Woda

  • Oliwa z oliwek

  • Sól pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Do tego przepisu wymagana jest pokrywa EXTRA CRISP. Przygotuj składniki. Posiekaj ząbek czosnku. Ser feta pokrój na paluszki. Pomidory pokrój w grubą kostkę. Roztrzep jajko.

Etap 2 /8

Włóż paluszki fety do wody z lodem i schładzaj przez 30 sekund. Wysusz je na papierze kuchennym. Wymieszaj bułkę tartą z solą i pieprzem. Zanurzaj paluszki w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej. Odłóż na bok.

Etap 3 /8

Wlej oliwę i podsmaż czosnek. Dodaj pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Wlej wodę.

Etap 4 /8

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /8

Przełóż sos do innego naczynia.

Etap 6 /8

Do misy Cook4me wlej olej i podsmaż paluszki.

Etap 7 /8

Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program P2 na 12 minut. Obróć paluszki w połowie pieczenia.

Etap 8 /8

Podawaj z pomidorami.