Pieczony schab w sosie musztardowo-miodowym
- Całkowity czas 1 godz. 40 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 1 godz. 30 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 1 kg Schabu 
- 3 łyżka Miodu 
- 3 łyżka Musztardy łagodnej 
- 2 łyżka Oliwy 
- 0.5 Cebuli białej 
- 4 Ząbki czosnku 
- 1 łyżeczka Soli 
- 1 łyżeczka Pieprzu 
- 1 gałązka Świeżego rozmarynu 
- 200 ml Bulionu 
Akcesoria
- Extra Crisp 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Schab dobrze umyj oraz oczyść.
Etap 2 /5
Miód, musztardę, oliwę oraz przyprawy połącz, najlepiej blenderem. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do marynaty. Mięso porządnie natrzyj marynatą i umieść w szklanym naczyniu. Marynuj przez 48 h w lodówce.
Etap 3 /5
Schab wyjmij z lodówki. Obsmaż z każdej strony w Cook4me.
Etap 4 /5
Schab zostaw w misie Cook4me i zalej bulionem. Nałóż nakładkę Extra Crisp i piecz przez 90 minut co jakiś czas obracając oraz polewając powstałym sosem. Czas: 90 minut Temperatura: 190°C
Etap 5 /5
Wyjmij schab i daj mu odpocząć 10 minut. Następnie pokrój w plastry i podaj w towarzystwie sosu z ulubionymi warzywami oraz kluskami.







