Pieczywo bezglutenowe z masłem czosnkowym
- Całkowity czas 16 min.
- 16 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g Siemienia lnianego
250 g Twarogu
2 Jajka
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
Soli
Masło czosnkowe:
100 g Masła
50 ml Oleju
2 Ząbki czosnku
50 g Parmezanu
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do miski wrzucamy wszystkie składniki: twaróg, siemię, jajka, proszek do pieczenia i sól. Całość wygniatamy.
Etap 2 /4
Na OptiGrillu ustawiamy program manualny na 200°C. Wysuwamy nóżki grilla, aby płyty były w pozycji poziomej. Na rozgrzanego OptiGrilla wykładamy ciasto, zamykamy i pieczemy 6 minut.
Etap 3 /4
W międzyczasie przygotowujemy masło: czosnek, masło, olej, parmezan, sól i pieprz bledujemy na gładką masę.
Etap 4 /4
Gotowe pieczywo kroimy i smarujemy masłem.