Kawałki łososia z masłem czosnkowym - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kawałki łososia z masłem czosnkowym

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 Łosoś

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 2 szczypta Papryka

  • 2 łyżka Koperek

  • Sól, pieprz

  • 60 g Masło czosnkowo-pietruszkowe

  • 3 łyżka Sok cytrynowy

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój łososia na kawałki wielkości kęsa. Do dużej miski wrzuć kawałki łososia, wlej oliwę z oliwek, wsyp wędzoną paprykę, koperek, sól i pieprz. Ostrożnie wymieszaj.

Etap 2 /4

Umieść kawałki wielkości kęsa w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces gotowania.

Etap 3 /4

Dorsz powinien być równomiernie upieczony – zależy to od wielkości kawałków. W razie potrzeby gotuj jeszcze przez minutę – mięso powinno być zaróżowione, twarde i z łatwością dzielić się na cząstki.

Etap 4 /4

Włóż masło czosnkowe do mikrofalówki i top je przez 15–30 sekund, dodaj sok z cytryny, a następnie polej rybę. Podawaj od razu. Podawaj ze śródziemnomorskimi warzywami albo z ryżem lub makaronem.