Pizza kebab
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 sztuka Ciasto na pizzę
10 g Mąka
80 g Sos pomidorowy
200 g Mięso kebab (jagnięcina lub kurczak)
1 sztuka Cebula
1 sztuka Zielona papryka
100 g Ser mozzarella
50 g Ser feta
1 łyżeczka Oregano
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Posyp mąką dno misy. Rozwałkuj ciasto i umieść je w urządzeniu.
Etap 2 /6
Rozprowadź sos pomidorowy na cieście, pozostawiając mały brzeg. Ułóż mięso kebab na sosie, a potem dodaj cebulę i pokrojoną paprykę. Posyp mozzarellą, fetą i oregano. Lekko skrop oliwą z oliwek i, jeśli to konieczne, dopraw solą i pieprzem.
Etap 3 /6
Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /6
W połowie pieczenia otwórz urządzenie obiema rękami i sprawdź, czy pizza jest gotowa. Jeśli to konieczne, obróć, aby zapewnić równomierne pieczenie.
Etap 5 /6
Po upieczeniu, otwórz urządzenie obiema rękami i ostrożnie wyjmij pizzę.
Etap 6 /6
Pozostaw pizzę na kilka minut do odpoczynku przed jej pokrojeniem i podaniem.
