Pizza kebab - przepisy Easy Fry XL Surface | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pizza kebab

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 sztuka Ciasto na pizzę

  • 10 g Mąka

  • 80 g Sos pomidorowy

  • 200 g Mięso kebab (jagnięcina lub kurczak)

  • 1 sztuka Cebula

  • 1 sztuka Zielona papryka

  • 100 g Ser mozzarella

  • 50 g Ser feta

  • 1 łyżeczka Oregano

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Posyp mąką dno misy. Rozwałkuj ciasto i umieść je w urządzeniu.

  • 1 Ciasto na pizzę
  • 10g Mąka

Etap 2 /6

Rozprowadź sos pomidorowy na cieście, pozostawiając mały brzeg. Ułóż mięso kebab na sosie, a potem dodaj cebulę i pokrojoną paprykę. Posyp mozzarellą, fetą i oregano. Lekko skrop oliwą z oliwek i, jeśli to konieczne, dopraw solą i pieprzem.

  • 80g Sos pomidorowy
  • 200g Mięso kebab (jagnięcina lub kurczak)
  • 1 Cebula
  • 1 Zielona papryka
  • 100g Ser mozzarella
  • 50g Ser feta
  • 1łyżeczka Oregano
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Etap 3 /6

Rozpocznij pieczenie.

Etap 4 /6

W połowie pieczenia otwórz urządzenie obiema rękami i sprawdź, czy pizza jest gotowa. Jeśli to konieczne, obróć, aby zapewnić równomierne pieczenie.

Etap 5 /6

Po upieczeniu, otwórz urządzenie obiema rękami i ostrożnie wyjmij pizzę.

Etap 6 /6

Pozostaw pizzę na kilka minut do odpoczynku przed jej pokrojeniem i podaniem.