Pomarańczowy pudding z brioszki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pomarańczowy pudding z brioszki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 Jajko

  • 25 g Cukier

  • 500 ml Mleko

  • 1 łyżka Woda z kwiatu pomarańczy

  • 4 Brioszka

  • Cukier puder

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 1 Jajko
  • 25g Cukier
  • 500ml Mleko
  • 1łyżka Woda z kwiatu pomarańczy
  • 4 Brioszka
  • Cukier puder

Etap 2 /8

Jeśli nie masz formy do ciasta, wyłóż papierem do pieczenia koszyk do gotowania na parze.

Etap 3 /8

Wymieszaj jajka i cukier.

  • 1 Jajko
  • 25g Cukier

Etap 4 /8

Dodaj mleko i wodę z kwiatu pomarańczy.

  • 500ml Mleko
  • 1łyżka Woda z kwiatu pomarańczy

Etap 5 /8

Zanurz kromki brioszki w mieszance. Włóż do wyłożonej papierem formy.

  • 4 Brioszka

Etap 6 /8

Przykryj szczelnie wierzch formy papierem do pieczenia. Włóż do koszyka do gotowania na parze, następnie włóż wszystko do misy Cook4me z 200 ml wody.

Etap 7 /8

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 8 /8

Wyjmij ciasto z formy. Posyp cukrem pudrem i podawaj na ciepło. Udekoruj kilkoma plasterkami pomarańczy.

  • Cukier puder