Pulpeciki wołowe z sosem kurkowym - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pulpeciki wołowe z sosem kurkowym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Mielonej wołowiny (najlepiej z karkówki lub łopatki)

  • 120 g Kurek

  • 50 g Białej cebuli

  • 1 Ząbek czosnku

  • 15 g Oleju roślinnego

  • 100 g Bulionu warzywnego

  • 50 g Wody

  • 50 g Mąki pszennej

  • 30 (według uznania)

  • 1 łyżeczka Soli

  • 2 szczypta Mielonego czarnego pieprzu

Czas przygotowania

Etap 1 /11

Przygotuj wszystkie składniki.

  • 400g Mielonej wołowiny (najlepiej z karkówki lub łopatki)
  • 120g Kurek
  • 50g Białej cebuli
  • 1 Ząbek czosnku
  • 15g Oleju roślinnego
  • 100g Bulionu warzywnego
  • 50g Wody
  • 50g Mąki pszennej
  • 30 (według uznania)
  • 1łyżeczka Soli
  • 2szczypta Mielonego czarnego pieprzu

Etap 2 /11

Oczyść kurki. Obierz i posiekaj czosnek oraz cebulę.

  • 120g Kurek
  • 50g Białej cebuli
  • 1 Ząbek czosnku

Etap 3 /11

Do mielonej wołowiny dodaj sól, pieprz oraz wodę. Wyrób całość na jednolitą masę.

  • 400g Mielonej wołowiny (najlepiej z karkówki lub łopatki)
  • 50g Wody
  • 1łyżeczka Soli
  • 2szczypta Mielonego czarnego pieprzu

Etap 4 /11

Uformuj pulpeciki o wadze około 40-50 g każdy. Obtocz dokładnie każdy pulpecik w mące.

  • 50g Mąki pszennej

Etap 5 /11

W Cook4me włącz mocne smażenie.

Etap 6 /11

Do nagrzanej misy wlej olej i włóż pulpeciki. Obsmażaj je przez 5 minut, delikatnie obracając co chwilę.

Etap 7 /11

Dodaj cebulę, kurki oraz czosnek.

  • 120g Kurek
  • 50g Białej cebuli
  • 1 Ząbek czosnku

Etap 8 /11

Kontynuuj smażenie jeszcze przez 2 minuty, mieszając delikatnie.

Etap 9 /11

Zakończ podsmażanie. Wlej bulion warzywny oraz śmietanę.

  • 100g Bulionu warzywnego
  • 30 (według uznania)

Etap 10 /11

Włącz gotowanie pod niskim ciśnieniem i gotuj przez 7 minut.

Etap 11 /11

Gotowe!