Rolada cielęca faszerowana grzybami i koperkiem
- Całkowity czas 35 min.
- 35 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 kg Łaty cielęcej
150 g Suszonych podgrzybków
100 g Wędzonego boczku
3 Duże cebule
1 Marchewka
1 Marchewka
1 Pietruszka (korzeń)
3 Ogórki kiszone
2 łyżka Musztardy
1 pęczek Koperku
4 Ząbki czosnku
1 łyżeczka Tymianku
6 Ziaren ziela angielskiego
3 Liście laurowe
400 ml Wody
50 ml Oleju
Sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania
Etap 1 /14
Suszone podgrzybki namocz w gorącej wodzie, odsącz i zmiel w maszynce do mielenia. Wodę z moczenia zachowaj.
Etap 2 /14
Boczek, marchewkę i ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Etap 3 /14
W Cook4me włącz średnie podsmażanie. Po rozgrzaniu wlej olej i obsmaż cebulę z boczkiem do lekkiego zrumienienia.
Etap 4 /14
Dodaj grzyby i marchewkę. Smaż około 8 minut.
Etap 5 /14
Przełóż farsz do miski i lekko przestudź. Następnie dodaj do niego posiekany czosnek i ogórki kiszone. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 6 /14
Łatę rozłóż na desce i oczyść z chrząstek.
Etap 7 /14
Natrzyj łatę solą, pieprzem i tymiankiem. Posmaruj musztardą i posyp drobno posiekanym koperkiem.
Etap 8 /14
Rozłóż farsz równo na mięsie i zwiń mięso składając boki do środka (jak krokieta). Zwiąż dokładnie sznurkiem, aby rolada nie rozwinęła się podczas gotowania.
Etap 9 /14
Włóż roladę do Cook4me i zalej wodą z moczenia grzybów.
Etap 10 /14
Dodaj grubo pokrojoną marchewkę i pietruszkę, liście laurowe i ziele angielskie. Lekko posól i popieprz.
Etap 11 /14
Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 55 minut.
Etap 12 /14
Po zakończonym gotowaniu delikatnie wyjmij roladę za sznurki i przełóż na deskę.
Etap 13 /14
Pozwól roladzie lekko ostygnąć, a następnie pokrój ją na grube plastry.
Etap 14 /14
Podawaj z ziemniakami, polewając grzybowym wywarem z rolady.
