Roladki z cukinii z twarogiem i szpinakiem w sosie pomidorowym - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Roladki z cukinii z twarogiem i szpinakiem w sosie pomidorowym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 0.5 Średniej cukinii (150 g)

  • 0.5 Kostki twarogu tłustego (100 g)

  • 3 Garście świeżego szpinaku (75 g)

  • 0.5 Cebuli czerwonej (55 g)

  • 0.75 c Passaty pomidorowej (150 g)

  • 0.5 Ząbka czosnku (3,5 g)

  • 1 szczypta Soli (1 g)

  • 1 szczypta Pieprzu (1 g)

  • 0.5 łyżeczka Oliwy z oliwek (2,5 g)

  • 0.5 łyżeczka Suszonej bazylii (2 g)

  • 1 łyżeczka Parmezanu (5 g)

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Pokrój cukinię w plastry wzdłuż dłuższej krawędzi (najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw), oprósz solą i odstaw na 10 minut.

  • 0.5 Średniej cukinii (150 g)
  • 1szczypta Soli (1 g)

Etap 2 /9

Osusz plastry i delikatnie grilluj na suchej patelni 3–4 minuty.

Etap 3 /9

Posiekaj cebulę, podsmaż ją na oliwie do miękkości. Dodaj szpinak i smaż, aż zwiędnie.

  • 3 Garście świeżego szpinaku (75 g)
  • 0.5 Cebuli czerwonej (55 g)
  • 0.5łyżeczka Oliwy z oliwek (2,5 g)

Etap 4 /9

Przestudź szpinak, wymieszaj z twarogiem. Dopraw solą i pieprzem (farsz).

  • 0.5 Kostki twarogu tłustego (100 g)
  • 1szczypta Soli (1 g)
  • 1szczypta Pieprzu (1 g)

Etap 5 /9

Podgrzej passatę, zredukuj przez 10–15 minut. Dopraw bazylią, solą i pieprzem (sos).

  • 0.75c Passaty pomidorowej (150 g)
  • 1szczypta Soli (1 g)
  • 1szczypta Pieprzu (1 g)
  • 0.5łyżeczka Suszonej bazylii (2 g)

Etap 6 /9

Nałóż farsz na cukinię i zwiń w roladki.

Etap 7 /9

Wlej sos do naczynia i ułóż w nim roladki.

Etap 8 /9

Posyp roladki startym serem.

  • 1łyżeczka Parmezanu (5 g)

Etap 9 /9

Piecz w air fryerze w 180°C przez 8–10 minut.