Rosół Mistrza Tomasza - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według TOMPAP

Rosół Mistrza Tomasza

Review 5 stars (average)

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 szczypta Lubczyka naturalneg

  • 2 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 1 Pierś kaczki-pojedyncza

  • 1 Kawałek rozbratel

  • 2 l Wody

  • 4 Marchewki

  • 1 Pietruszka

  • 1 Por tylko biała część

  • 1 Seler kawalek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Umyć mięso i warzywa pod bieżącą wodą.

Etap 2 /5

Pokroić warzywa w drobną kostkę, włożyć do garnka, dodać sól, pieprz oraz lubczyk.

  • 1szczypta Lubczyka naturalneg
  • 2łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu
  • 4 Marchewki
  • 1 Pietruszka
  • 1 Por tylko biała część
  • 1 Seler kawalek

Etap 3 /5

Opłukane mięso wołowe i kacze włożyć do garnka.

  • 1 Pierś kaczki-pojedyncza
  • 1 Kawałek rozbratel

Etap 4 /5

Zalać wszystko od 2 do 2,5 litra wody.

  • 2l Wody

Etap 5 /5

Rosół gotować około 25 do 30 minut pod ciśnieniem w trybie niskim.