Rosół Mistrza Tomasza
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 szczypta Lubczyka naturalneg
2 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 Pierś kaczki-pojedyncza
1 Kawałek rozbratel
2 l Wody
4 Marchewki
1 Pietruszka
1 Por tylko biała część
1 Seler kawalek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyć mięso i warzywa pod bieżącą wodą.
Etap 2 /5
Pokroić warzywa w drobną kostkę, włożyć do garnka, dodać sól, pieprz oraz lubczyk.
Etap 3 /5
Opłukane mięso wołowe i kacze włożyć do garnka.
Etap 4 /5
Zalać wszystko od 2 do 2,5 litra wody.
Etap 5 /5
Rosół gotować około 25 do 30 minut pod ciśnieniem w trybie niskim.
