Spaghetti z kurkumą i szpinakiem
- Całkowity czas 33 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 23 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
80 g Cebula
200 g Pomidory koktajlowe
120 g Świeży szpinak
2 łyżeczka Oliwa z oliwek
1 l Woda
400 g Spaghetti
2 łyżeczka Kurkuma w proszku
40 g Utarty parmezan
40 g Orzechów włoskich
Sól, pieprz
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Upewnij się, że usuwasz uchwyt Ingenio podczas gotowania na blasze i/lub w piekarniku.
Etap 2 /6
Obierz i drobno posiekaj cebulę. Umyj i przekrój pomidory koktajlowe na pół. Umyj i osusz liście szpinaku.
Etap 3 /6
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż sygnał termiczny stanie się całkowicie czerwony. Wlej oliwę z oliwek. Smaż cebulę przez kilka minut.
Etap 4 /6
Dodaj wodę. Połam spaghetti na pół i dodaj je wraz z kurkumą. Przykryj i gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Etap 5 /6
Zdejmij pokrywkę i dodaj pomidory koktajlowe, liście szpinaku i gotuj przez kolejne 5 minut, regularnie mieszając. Jeśli pozostanie jakiś płyn, odcedź makaron przed podaniem.
Etap 6 /6
Posyp parmezanem i dopraw solą i pieprzem przed podaniem.