Bajgiel ze szpinakiem i fetą - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bajgiel ze szpinakiem i fetą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 sztuki

  • 140 g Mąka

  • 20 g Mąka kukurydziana

  • 1 saszetka Proszek do pieczenia

  • 4 cl Oliwa z oliwek

  • 2 Jajka

  • 4 cl Mleko

  • 60 g Ser feta

  • 30 g Szpinak

  • 2 Gałka muszkatołowa

Akcesoria

  • Płyta do bajgli
    Płyta do bajgli

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wrzuć wszystkie składniki do dużej miski, weź szpatułkę i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.

  • 140g Mąka
  • 20g Mąka kukurydziana
  • 1saszetka Proszek do pieczenia
  • 4cl Oliwa z oliwek
  • 2 Jajka
  • 4cl Mleko
  • 60g Ser feta
  • 30g Szpinak
  • 2 Gałka muszkatołowa

Etap 2 /4

Rozgrzej urządzenie.

Etap 3 /4

Weź łyżkę i przełóż masę do formy na bajgle, tworząc 4 małe, równe kopczyki w każdej części.

Etap 4 /4

Wyjmij natychmiast i podawaj na ciepło lub na gorąco.