Krem truskawkowo-jajeczny
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Całe jajka
1 Żółtko
50 g Cukier
25 cl Mleko pełnotłuste
1 Laska wanilii
120 g Truskawki
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W naczyniu wymieszaj jajka, żółtko i cukier, aż masa będzie gładka.
Etap 2 /5
Podgrzej mleko z laską wanilii, przeciętą i wyskrobaną, następnie stopniowo wlewaj je do mieszanki jajek i cukru, cały czas mieszając.
Etap 3 /5
Podziel truskawki do słoiczków i zalej mieszanką.
Etap 4 /5
Umieść nieprzykryte słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 5 /5
Po ugotowaniu zostaw słoiczki do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie schowaj do lodówki.
