Suszone jabłka
- Całkowity czas 4 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Ekologiczne jabłka, typu Golden lub Pink Lady
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Dokładnie umyj i osusz jabłka. Pokrój je na plasterki o grubości około 3 mm.
Etap 2 /5
Ułóż plasterki w jednej warstwie w urządzeniu, upewniając się, że się nie nakładają. Rozpocznij gotowanie.
Etap 3 /5
Otwieraj urządzenie od czasu do czasu, aby sprawdzić postęp suszenia i obracać plasterki jabłek w razie potrzeby, aby wysuszyły się równomiernie.
Etap 4 /5
Gdy proces suszenia zostanie zakończony, wyłącz urządzenie i pozostaw plasterki jabłek wewnątrz, aby się ochłodziły i całkowicie wyschły.
Etap 5 /5
Przechowuj suszone jabłka w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej lub ciesz się nimi natychmiast jako zdrową przekąską lub jako dodatkiem do granoli czy jogurtu.