Szaszłyki z winogron w szynce alpejskiej z prażonymi migdałami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 sztuki
500 g Dużych winogron bez pestek
200 g Szynki speck
100 g Migdałów prażonych
Miód
Patyczki do szaszłyków
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Rozgrzewamy OptiGrill w trybie ręcznym: 5 minut, 180°C.
Etap 2 /5
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy winogrona, następnie owijamy je plastrami szynki speck.
Etap 3 /5
Tak przygotowane szaszłyki grillujemy.
Etap 4 /5
W międzyczasie mielimy prażone migdały w drobne kawałki.
Etap 5 /5
Po ugrillowaniu szaszłyków smarujemy je miodem, a następnie obtaczamy w mielonych migdałach.