Szaszłyki z winogron w szynce alpejskiej z prażonymi migdałami - przepisy OptiGrill Elite XL | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Szaszłyki z winogron w szynce alpejskiej z prażonymi migdałami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 sztuki

  • 500 g Dużych winogron bez pestek

  • 200 g Szynki speck

  • 100 g Migdałów prażonych

  • Miód

  • Patyczki do szaszłyków

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Rozgrzewamy OptiGrill w trybie ręcznym: 5 minut, 180°C.

Etap 2 /5

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy winogrona, następnie owijamy je plastrami szynki speck.

  • 500g Dużych winogron bez pestek
  • 200g Szynki speck

Etap 3 /5

Tak przygotowane szaszłyki grillujemy.

Etap 4 /5

W międzyczasie mielimy prażone migdały w drobne kawałki.

  • 100g Migdałów prażonych

Etap 5 /5

Po ugrillowaniu szaszłyków smarujemy je miodem, a następnie obtaczamy w mielonych migdałach.

  • Miód