Szczaw na zimę
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
600 g Szczawiu
100 ml Wody
1 łyżeczka Soli
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Szczaw wypłukać trzykrotnie w świeżej wodzie. Usunąć ogonki, liście pokroić na mniejsze kawałki.
Etap 2 /4
Do Cook4me wlać wodę w trybie delikatnego duszenia. Włożyć część szczawiu, tak żeby się nie wysypywał, zamieszać. Pod wpływem temperatury szczaw będzie tracił objętość, wówczas można dodać pozostałą część szczawiu. I ponownie zamieszać.
Etap 3 /4
Dodać sól. Następnie całość gotujemy w trybie wysokiego ciśnienia przez 20 minut.
Etap 4 /4
Gotowy szczaw przełożyć do czystych słoików, zakręcić i pozostawić do góry dnem do wystudzenia.