Szczaw na zimę - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według kuLKie

Szczaw na zimę

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 600 g Szczawiu

  • 100 ml Wody

  • 1 łyżeczka Soli

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Szczaw wypłukać trzykrotnie w świeżej wodzie. Usunąć ogonki, liście pokroić na mniejsze kawałki.

  • 600g Szczawiu

Etap 2 /4

Do Cook4me wlać wodę w trybie delikatnego duszenia. Włożyć część szczawiu, tak żeby się nie wysypywał, zamieszać. Pod wpływem temperatury szczaw będzie tracił objętość, wówczas można dodać pozostałą część szczawiu. I ponownie zamieszać.

  • 100ml Wody

Etap 3 /4

Dodać sól. Następnie całość gotujemy w trybie wysokiego ciśnienia przez 20 minut.

  • 1łyżeczka Soli

Etap 4 /4

Gotowy szczaw przełożyć do czystych słoików, zakręcić i pozostawić do góry dnem do wystudzenia.