Tofu z warzywami i ryżem brązowym
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
0.5 Opakowania tofu (90 g)
0.5 Papryki (120 g)
0.5 Cebuli (55 g)
1 łyżeczka Sosu sojowego (5 g)
0.5 Cukinii (120 g)
1 łyżeczka Oliwy z oliwek (5 g)
1 szczypta Pieprzu cytrynowego (1 g)
2 łyżka Ryżu brązowego (30 g)
0.25 łyżeczka Koperku świeżego lub suszonego (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Tofu pokrój w kostkę. Zamarynuj w sosie sojowym, pieprzu cytrynowym i oliwie przez 15 min.
Etap 2 /5
Pokrój warzywa. Umieść je i tofu w osobnych naczyniach żaroodpornych (lub w osobnych komorach air fryera, jeśli masz taką możliwość).
Etap 3 /5
Piecz w air fryerze 200°C przez 15–18 min (przemieszaj w połowie).
Etap 4 /5
Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Etap 5 /5
Przed podaniem posyp koperkiem.
