“Tosty” z batata z awokado i jajkiem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 Batat (150 g)
0.5 Awokado (50 g)
1 Jajko (60 g)
0.5 łyżeczka Oliwy z oliwek (2,5 g)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu (1 g)
1 szczypta Papryki wędzonej (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pokrój batata w plastry o grubości ok. 1 cm.
Etap 2 /7
Włóż plastry do air fryera i piecz 12–15 minut w 180 °C, aż zmiękną.
Etap 3 /7
W międzyczasie usmaż jajko sadzone.
Etap 4 /7
Rozgnieć awokado i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
Etap 5 /7
Ułóż awokado na upieczonych plastrach batata.
Etap 6 /7
Na wierzch połóż usmażone jajko.
Etap 7 /7
Podawaj od razu.
