Odwrócona pizza
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Cebula
50 g Kiełbasa chorizo
8 Pomidor
1 łyżeczka Oliwa z oliwek
2 łyżka Cukier brązowy
1 łyżka Woda
3 łyżka Ocet balsamiczny
1 gałązka Rozmaryn
150 g Świeży ser kozi
Ciasto na pizzę
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przed gotowaniem na kuchence i/lub pieczeniem w piekarniku upewnij się, że usunąłeś uchwyt Ingenio.
Etap 2 /7
Obierz i posiekaj cebulę. Pokrój kiełbasę chorizo w plastry. Opłucz i grubo pokrój pomidory. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
Etap 3 /7
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal w pełni zmieni kolor na czerwony. Podgrzej oliwę z oliwek. Podsmaż cebulę z cukrem i wodą, a następnie dodaj pomidory.
Etap 4 /7
Zdejmij z ognia, dodaj ocet balsamiczny, plastry chorizo, rozmaryn, a następnie posyp niewielką ilością świeżego sera koziego.
Etap 5 /7
Rozłóż ciasto na patelni. Zawiń brzegi do środka.
Etap 6 /7
Rozpocznij na dużym ogniu, następnie włóż patelnię do piekarnika i usuń uchwyt Ingenio. Piecz przez 30 minut.
Etap 7 /7
Załóż ponownie uchwyt Ingenio i wyjmij patelnię z piekarnika. Obróć pizzę do góry nogami jak tartę tatin.