Odwrócona pizza - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Odwrócona pizza

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Cebula

  • 50 g Kiełbasa chorizo

  • 8 Pomidor

  • 1 łyżeczka Oliwa z oliwek

  • 2 łyżka Cukier brązowy

  • 1 łyżka Woda

  • 3 łyżka Ocet balsamiczny

  • 1 gałązka Rozmaryn

  • 150 g Świeży ser kozi

  • Ciasto na pizzę

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przed gotowaniem na kuchence i/lub pieczeniem w piekarniku upewnij się, że usunąłeś uchwyt Ingenio.

Etap 2 /7

Obierz i posiekaj cebulę. Pokrój kiełbasę chorizo w plastry. Opłucz i grubo pokrój pomidory. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

  • 1 Cebula
  • 50g Kiełbasa chorizo
  • 8 Pomidor

Etap 3 /7

Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal w pełni zmieni kolor na czerwony. Podgrzej oliwę z oliwek. Podsmaż cebulę z cukrem i wodą, a następnie dodaj pomidory.

  • 1 Cebula
  • 8 Pomidor
  • 1łyżeczka Oliwa z oliwek
  • 2łyżka Cukier brązowy
  • 1łyżka Woda

Etap 4 /7

Zdejmij z ognia, dodaj ocet balsamiczny, plastry chorizo, rozmaryn, a następnie posyp niewielką ilością świeżego sera koziego.

  • 50g Kiełbasa chorizo
  • 3łyżka Ocet balsamiczny
  • 1gałązka Rozmaryn
  • 150g Świeży ser kozi

Etap 5 /7

Rozłóż ciasto na patelni. Zawiń brzegi do środka.

  • Ciasto na pizzę

Etap 6 /7

Rozpocznij na dużym ogniu, następnie włóż patelnię do piekarnika i usuń uchwyt Ingenio. Piecz przez 30 minut.

Etap 7 /7

Załóż ponownie uchwyt Ingenio i wyjmij patelnię z piekarnika. Obróć pizzę do góry nogami jak tartę tatin.