Wegańskie i zdrowe francuskie tosty
- Całkowity czas 34 min.
- 2 min.
Czas przygotowania - 32 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
10 g Mąka ryżowa
25 cl Mleko roślinne
1 łyżka Ekstrakt z wanilii
1 łyżka Cynamon mielony
1 łyżka Syrop z agawy
12 kawałek Chleb wiejski
6 cl Olej kokosowy
Jogurt sojowy o smaku lub naturalny
Syrop z agawy lub dżem
Owoce według uznania
Akcesoria
Patelnia do naleśników
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Upewnij się, że usuniesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na blasze i/lub w piekarniku.
Etap 2 /6
W dużej misce wymieszaj mąkę ryżową, mleko roślinne, ekstrakt z wanilii, cynamon i syrop z agawy. Odstaw na kilka minut, aby smaki mogły się przegryźć.
Etap 3 /6
Zanurzaj kromki chleba wiejskiego pojedynczo w mieszance mleka i mąki. Chleb musi być całkowicie nasączony.
Etap 4 /6
Rozgrzej patelnię naleśnikową na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik termiczny Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Rozpuść jedną czwartą oleju kokosowego. Umieść 3 średniej wielkości kromki chleba na patelni. Smaż na złoty kolor przez 2 minuty z każdej strony.
Etap 5 /6
Powtórz ten proces dla wszystkich kromek chleba, każdorazowo rozpuszczając jedną czwartą oleju kokosowego przed smażeniem nowej porcji.
Etap 6 /6
Do podania posmaruj jedną kromkę jogurtem i dżemem. Nałóż drugą kromkę na wierzch. Posmaruj tę nową kromkę jogurtem i dżemem. Zakończ trzecią kromką i udekoruj świeżymi owocami.