Wegańskie brownie
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
225 g Wegańska czekolad
55 g Wegańska margaryna
100 g Cukier trzcinowy
200 ml Mleko sojowe
1 łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy
110 g Mąka migdałowa
55 g Skrobia kukurydziana
15 g Kakao niesłodzone
1 szczypta Soda oczyszczona
1 szczypta Sól morska
100 g Orzechy pekan
50 g Wegańskie kropelki z gorzkiej czekolady
Akcesoria
Patelnia Rondel
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Pokrój czekoladę na kawałki i przełóż do rondla. Rozpuść czekoladę na bardzo małym ogniu, regularnie mieszając ją drewnianą łyżką.
Etap 2 /9
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 3 /9
Włóż margarynę do rondla i rozpuść ją na małym ogniu. Przelej do miski i odstaw.
Etap 4 /9
Do miski dodaj cukier, mleko sojowe w temperaturze pokojowej oraz ekstrakt waniliowy. Ubijaj, aż uzyskasz gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Wymieszaj.
Etap 5 /9
Dodaj mąkę migdałową, skrobię kukurydzianą, niesłodzone kakao, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Wymieszaj szpatułką, aż ciasto będzie jednolite.
Etap 6 /9
Grubo posiekaj orzechy pekan i dodaj dwie trzecie do masy, razem z dwiema trzecimi czekoladowych kropelek.
Etap 7 /9
Przelej ciasto na patelnię, wyrównaj powierzchnię i posyp pozostałymi orzechami oraz czekoladowymi kropelkami. Piecz przez około 20 minut.
Etap 8 /9
Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.
Etap 9 /9
Pokrój przy użyciu drewnianej lub silikonowej szpatułki. Smacznego!
