Wegańskie brownie - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie brownie

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 225 g Wegańska czekolad

  • 55 g Wegańska margaryna

  • 100 g Cukier trzcinowy

  • 200 ml Mleko sojowe

  • 1 łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy

  • 110 g Mąka migdałowa

  • 55 g Skrobia kukurydziana

  • 15 g Kakao niesłodzone

  • 1 szczypta Soda oczyszczona

  • 1 szczypta Sól morska

  • 100 g Orzechy pekan

  • 50 g Wegańskie kropelki z gorzkiej czekolady

Akcesoria

  • Patelnia
    Patelnia
  • Rondel
    Rondel

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Pokrój czekoladę na kawałki i przełóż do rondla. Rozpuść czekoladę na bardzo małym ogniu, regularnie mieszając ją drewnianą łyżką.

  • 225g Wegańska czekolad
  • Rondel

Etap 2 /9

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 3 /9

Włóż margarynę do rondla i rozpuść ją na małym ogniu. Przelej do miski i odstaw.

  • 55g Wegańska margaryna
  • Rondel

Etap 4 /9

Do miski dodaj cukier, mleko sojowe w temperaturze pokojowej oraz ekstrakt waniliowy. Ubijaj, aż uzyskasz gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Wymieszaj.

  • 225g Wegańska czekolad
  • 100g Cukier trzcinowy
  • 200ml Mleko sojowe
  • 1łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy

Etap 5 /9

Dodaj mąkę migdałową, skrobię kukurydzianą, niesłodzone kakao, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Wymieszaj szpatułką, aż ciasto będzie jednolite.

  • 110g Mąka migdałowa
  • 55g Skrobia kukurydziana
  • 15g Kakao niesłodzone
  • 1szczypta Soda oczyszczona
  • 1szczypta Sól morska

Etap 6 /9

Grubo posiekaj orzechy pekan i dodaj dwie trzecie do masy, razem z dwiema trzecimi czekoladowych kropelek.

  • 100g Orzechy pekan
  • 50g Wegańskie kropelki z gorzkiej czekolady

Etap 7 /9

Przelej ciasto na patelnię, wyrównaj powierzchnię i posyp pozostałymi orzechami oraz czekoladowymi kropelkami. Piecz przez około 20 minut.

  • 100g Orzechy pekan
  • 50g Wegańskie kropelki z gorzkiej czekolady
  • Patelnia

Etap 8 /9

Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.

Etap 9 /9

Pokrój przy użyciu drewnianej lub silikonowej szpatułki. Smacznego!