Włoski sos winegret
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
120 ml oliwa z pierwszego tłoczenia
60 ml biały lub czerwony ocet winny
2 łyżka woda
2 łyżeczka miód
1 łyżeczka świeżo wyciśnięty sok z cytryny
3 łyżka świeżo starty parmezan
0.5 łyżeczka sól czosnkowa
0.5 łyżeczka suszona pietruszka
0.5 łyżeczka suszona bazylia
0.5 łyżeczka suszone oregano
1 szczypta czerwona papryka chili
Świeżo mielony czarny pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Wlej wszystkie składniki do blendera.
Etap 2 /3
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 3 /3
Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku. Przed podaniem wymieszaj.
