Wegańskie ciastka czekoladowe
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 15 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
35 unit
- 20 g Nasiona chia 
- 5 cl Woda 
- 190 g Miękkie masło wegańskie 
- 200 g Brązowy cukier 
- 1 cl Syrop z agawy lub syrop klonowy 
- 16 g Cukier waniliowy 
- 300 g Mąka 
- 4 g Proszek do pieczenia 
- 1 szczypta Sól 
- 200 g Dropsy czekoladowe 
Akcesoria
- Trzepaczka flex 
- Ubijaczka 
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Etap 2 /8
W małej miseczce wymieszaj łyżką nasiona chia z wodą i pozostaw do namoczenia na około 10 minut.
Etap 3 /8
W misie robota umieść miękkie wegańskie masło i cukier. Naciśnij "Start".
Etap 4 /8
Dodaj do misy nasiona chia, syrop z agawy i cukier waniliowy. Naciśnij "Start".
Etap 5 /8
Następnie dodaj do misy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Naciśnij "Start".
Etap 6 /8
Na koniec umieść w misie dropsy czekoladowe i naciśnij "Start".
Etap 7 /8
Za pomocą łyżki lub gałkownicy formuj z ciasta kulki w odstępach około 5–6 cm na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Etap 8 /8
Ciastka piecz w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni przez maksymalnie 15 minut, inaczej wyjdą zbyt twarde.








