Pizza na białym spodzie z serem kozim
- Całkowity czas 25 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 unit
2 Mozzarella
2 Duże pomidory
35 g Pistacje (bez łupin)
1 Oliwa z oliwek
1 Ciasto na pizzę
30 g Świeży ser kozi
1 łyżeczka Suszone oregano
1 łyżeczka Suszona bazylia
Sól, pieprz
10 Liście bazylii
150 g Rukola
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.
Etap 2 /7
Pokrój mozzarellę w plastry, pomidory na kostki, a pistacje posiekaj.
Etap 3 /7
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik termiczny stanie się całkowicie czerwony. Dodaj oliwę z oliwek. Połóż na patelni ciasto na pizzę i gotuj przez 10 minut.
Etap 4 /7
Obróć spód na drugą stronę. Rozsmaruj świeży ser kozi, ułóż plastry mozzarelli i posiekane pistacje.
Etap 5 /7
Posyp suszonym oregano i bazylią, dodaj sól i pieprz.
Etap 6 /7
Gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut.
Etap 7 /7
Dodaj rukolę i świeże liście bazylii.