Ziemniaczki hasselback z czosnkiem i miodem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 sztuki
6 Ziemniaków
3 łyżka Oliwy
1 łyżeczka Wędzonej papryki
0.5 łyżeczka Czosnku w proszku
Sól
1 łyżka Masła
1 łyżka Miodu
1 Ząbek czosnku
Do posypania szczypiorek lub pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ziemniaki umyj i obierz. Natnij ziemniaki w plasterki, nie przecinając ich do końca - najlepiej położyć ziemniaka pomiędzy patyczkami lub pałeczkami do szaszłyków, dzięki czemu nie przekroimy ziemniaków całkowicie.
Etap 2 /5
Oliwę wymieszaj z przyprawami i natrzyj nią dokładnie każdego ziemniaka.
Etap 3 /5
Włóż ziemniaki do air fryer’a i piecz w 180°C przez 30 minut.
Etap 4 /5
Masło roztop, wymieszaj z czosnkiem oraz miodem i posmaruj nim ziemniaki. Piecz kolejne 3-5 minut w 200°C, aż ziemniaki będą przyrumienione.
Etap 5 /5
Na koniec posyp szczypiorkiem lub pietruszką. Smacznego!