Zupa z tortellini
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
700 ml Dowolny bulion
Paczka ulubionych pierożków tortellini
Szpinak baby
2 Pomidor
1 laska Seler naciowy
1 Marchewka
1 Por
1 Cebula
2 Ząbki czosnku
1 łyżka Mąka pszenna
1 łyżeczka Tymianek
Liść bazylii
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka Oliwy z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Seler naciowy i marchewkę także pokrój w kostkę. Por i cebulę posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Etap 2 /7
Do garnka dodaj łyżkę oliwy z oliwek. Wrzuć warzywa (marchewkę, por, cebulę i seler). Smaż przez 3 minuty.
Etap 3 /7
Teraz dodaj czosnek i po chwili łyżkę mąki. Podsmażaj dalej przez jedną minutę.
Etap 4 /7
Następnie wlej zimny bulion, dorzuć przyprawy i gotuj wszystko pod przykryciem kilka minut.
Etap 5 /7
Teraz dołóż tortellini i gotuj ok. 5 minut.
Etap 6 /7
Na końcu dodaj szpinak. Wymieszaj i pogotuj wszystko przez minutkę.
Etap 7 /7
Posyp porwanymi listkami bazylii i od razu podawaj.