Dorsz curry
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 10 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 500 g Filety z dorsza 
- 3 łyżka Łagodna indyjska pasty curry 
- 20 cl Krem kokosowy 
- Sól, pieprz 
- 10 g Starty kokos 
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Posmaruj filety z dorsza pastą curry, a pozostałą pastę włóż do małego rondla z mleczkiem kokosowym, solą i pieprzem. Podgrzej zawartość rondla.
Etap 2 /3
Włóż tacę grillową do urządzenia. Umieść arkusz papieru do pieczenia w misce urządzenia i połóż na nim filety. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb RYBY i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Wersja mechaniczna 2 w 1: Ustaw temperaturę na 200°C, a czas na 10 minut.
Etap 3 /3
Dorsza podawaj z sosem curry i wiórkami kokosowymi.




