Ciasto bananowo-twarogowe
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 Banany
250 g Twarogu
2 Jajka
50 g Cukru
50 g Masła
3 łyżka Kakao
100 g Mąki
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
1 szczypta Soli
0.5 Czekolady (opcjonalnie)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Banany rozgnieć widelcem.
Etap 2 /6
Dodaj twaróg, cukier, jajka i roztopione masło i wymieszaj na gładka masę (można użyć blendera, ja mieszałam widelcem, stąd też twarogowe grudki w deserze widoczne na zdjęciu).
Etap 3 /6
Wsyp mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól i całość wymieszaj. Jeśli używasz czekolady - na koniec dodaj roztopione kostki dowolnej czekolady i ponownie wymieszaj.
Etap 4 /6
Masę wyłóż do formy - u mnie silikonowe forma o wymiarach 18x18cm. Jeśli chcesz - na górę możesz dać pokruszone orzechy lub plastry banana.
Etap 5 /6
Piecz w 160 stopniach przez 30-35minut.
Etap 6 /6
Gotowy deser można udekorować cukrem pudrem, polewą czekoladową lub w inny dowolny sposób.
