Pieczarki z mięsem mielonym
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
500 g Pieczarki
500 g Mięso mielone
100 g Ser topiony
100 g Ser
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotowanie pieczarek: Delikatnie oczyść pieczarki (w razie potrzeby wilgotną ściereczką, a nie pod bieżącą wodą). Usuń nóżki z kapeluszy, aby powstała przestrzeń na farsz. Posiekaj odcięte nóżki – przydadzą się do farszu.
Etap 2 /6
Przygotowanie farszu: W misce połącz: mięso mielone, posiekane nóżki pieczarek, serek topiony. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
Etap 3 /6
Nadziewanie pieczarek: Wypełnij każdy kapelusz grzyba przygotowanym farszem. Upewnij się, że farsz dobrze wypełnia wnętrze, ale nie wypada na zewnątrz.
Etap 4 /6
Pieczenie w airfryerze: Umieść nadziane pieczarki w koszu airfryera. Ustaw temperaturę na 180°C
Etap 5 /6
Zetrzyj twardy ser na tarce. Po upływie 15 minut pieczenia wyjmij kosz z pieczarkami, posyp je startym serem. Włóż z powrotem i piecz (180°C), aż ser się roztopi.
Etap 6 /6
Podawaj na gorąco jako przekąskę lub samodzielne danie. Możesz udekorować świeżą zieleniną, podać z kromką chleba lub sałatką.