Samosy warzywne
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
8 Arkusze ciasta brick
400 g Ziemniaki
100 g Groszek
2 Marchewki
3 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Kmin rzymski
1 łyżeczka Mielona kolendra
0.5 łyżeczka Kurkuma
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj farsz w naczyniu. Wymieszaj razem ziemniaki, groszek, marchew, oliwę z oliwek, kmin, kolendrę, kurkumę, sól i pieprz.
Etap 2 /5
Weź arkusz ciasta brick, przetnij na pół i złóż każdą połowę na pół, aby utworzyć pasek. Umieść 1 łyżkę nadzienia na jednym końcu i złóż w trójkąt. Użyj odrobiny wody, aby skleić brzegi.
Etap 3 /5
Umieść samosy w urządzeniu. Rozpocznij gotowanie.
Etap 4 /5
Otwórz urządzenie obiema rękami i ostrożnie wyjmij samosy.
Etap 5 /5
Smacznego!


