Kanapka klubowa z odrobiną fantazji - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kanapka klubowa z odrobiną fantazji

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 chleb na zakwasie o grubości ok. 1 cm

  • 4 kawałek plasterki wędzonego boczku o grubości 4-5 mm

  • 2 łyżka majonez

  • 4 pierś z indyka

  • 2 kawałek ser comte

  • 1 kawałek mały pomidor w plasterkach

  • 50 g młody szpinak

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść boczek na grillu i opuść pokrywkę. Nie przerywaj pieczenia, dopóki kontrolka nie zaświeci się na czerwono lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Chrupiące”.

Etap 2 /5

Połóż boczek na talerzu i przykryj folią. Weź papierowy ręcznik i ostrożnie wytrzyj tace grillowe.

Etap 3 /5

Posmaruj dwie kromki chleba majonezem. Dodaj boczek, indyka i ser. Na wszystko nałóż pozostałe kromki chleba.

Etap 4 /5

Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Spryskaj tace grillowe niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść kanapki na grillu i opuść pokrywkę. Nie przerywaj pieczenia, dopóki kontrolka nie zaświeci się na czerwono lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Dobrze upieczone”.

Etap 5 /5

Połóż kanapki na talerzu. Otwórz je delikatnie i dodaj pomidory i szpinak. Możesz już podawać kanapki.