Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Roztrzep jajko
Weź dużą miskę i do jajka dodaj płatki owsiane, odrobinę mleka i żurawinę. Możesz użyć blendera ręcznego (najniższa prędkość), by delikatnie połączyć składniki i rozdrobnić płatki i żurawinę.
Jeśli masa nie będzie zwarta dodaj więcej jajek.
Rozgrzej patelnię naleśnikową i usmaż na niej omlety, bez dodatku tłuszczu, po kilka minut z każdej strony.
W międzyczasie obierz kiwi (lub inny owoc), wrzuć do robota planetarnego z blenderem kielichowym, dodaj jogurt naturalny i zmiksuj na gładki koktajl.
Na drugiej patelni upraż pestki dyni i słonecznika.
Gotowe omlety posyp uprażonymi ziarnami. Podawaj z koktajlem owocowym.
Do omletów można także dodać cynamon i orzechy.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.