Granola orzechowa z cynamonem i żurawiną
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
10 porcje
1 łyżka Oleju kokosowego
3 łyżka Masła orzechowego
2 c Płatków owsianych
Płatków migdałów
Orzechów pekan
Pestek dyni
Orzechów nerkowca
Soli
4 łyżka Syropu klonowego lub miodu
Żurawiny suszonej
Wiórków kokosowych
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Olej kokosowy oraz masło orzechowe podgrzej w rondelku lub w mikrofali.
Etap 2 /4
Płatki owsiane, orzechy oraz sól wsyp do komory air fryer’a. Zalej podgrzanym masłem z olejem, dodaj syrop klonowy i dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /4
Piecz w 180°C w air fryerze przez ok. 20 minut, w połowie mieszając. Zaglądaj co jakiś czas, ponieważ granola może się łatwo przypalić.
Etap 4 /4
Ostudź granolę, a na koniec wymieszaj ją z żurawiną oraz kokosem.