Muffinki z dynią i cynamonem
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
0.25 c Puree z dyni (60 g)
3 łyżka Mąki z ciecierzycy (30 g)
2 łyżka Mąki migdałowej (20 g)
1 Jajko (60 g)
1 łyżka Erytrytolu (12 g)
0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia (2 g)
0.25 łyżeczka Cynamonu (1 g)
1 szczypta Gałki muszkatołowej (1 g)
1 łyżeczka Oleju (5 g)
1 szczypta Soli (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Zmieszaj w misce puree dyniowe, jajko i olej.
Etap 2 /6
W osobnej misce połącz mąki, erytrytol, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę i sól.
Etap 3 /6
Dodaj suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszaj.
Etap 4 /6
Przełóż masę do foremki na muffinki (do ok. 3/4 wysokości).
Etap 5 /6
Piecz w air fryerze w 160°C przez 15-18 minut (do suchego patyczka).
Etap 6 /6
Odstaw na chwilę, delikatnie wyjmij i ostudź.
