Pieczone jabłko z orzechami, miodem i żurawiną
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 Jabłko (170 g)
1.5 łyżka Orzechów włoskich (15 g)
0.5 łyżeczka Miodu (5 g)
1 łyżka Żurawiny suszonej (12 g)
1 łyżeczka Soku z cytryny (5 g)
0.5 łyżeczka Cynamonu (2 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj jabłko, przekrój na pół i usuń gniazdo nasienne.
Etap 2 /4
Posiekaj orzechy. Do miseczki dodaj cynamon, miód oraz suszoną żurawinę i wymieszaj.
Etap 3 /4
Połówki jabłek skrop sokiem z cytryny. Nałóż nadzienie orzechowe do środka każdej połówki.
Etap 4 /4
Umieść jabłka w koszyku air fryera i piecz w 180°C przez ok. 15 minut, aż będą miękkie.
