Pieczone gruszki z serem pleśniowym i orzechami - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczone gruszki z serem pleśniowym i orzechami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 2 Gruszki (340 g)

  • 4 Plastry sera pleśniowego (60 g)

  • 2 łyżka Orzechów włoskich (20 g)

  • 1 łyżeczka Miodu (10 g)

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu (2 g)

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Gruszki przekrój na pół i usuń gniazdo nasienne.

  • 2 Gruszki (340 g)

Etap 2 /4

Do środka każdej połówki włóż ser pleśniowy i orzechy włoskie.

  • 4 Plastry sera pleśniowego (60 g)
  • 2łyżka Orzechów włoskich (20 g)

Etap 3 /4

Polej odrobiną miodu i posyp szczyptą pieprzu.

  • 1łyżeczka Miodu (10 g)
  • 0.5łyżeczka Pieprzu (2 g)

Etap 4 /4

Piecz w air fryerze 180°C przez 8–10 minut, aż gruszka będzie miękka, a ser lekko się rozpuści. Podawaj na ciepło.