Pieczone gruszki z serem pleśniowym i orzechami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
2 Gruszki (340 g)
4 Plastry sera pleśniowego (60 g)
2 łyżka Orzechów włoskich (20 g)
1 łyżeczka Miodu (10 g)
0.5 łyżeczka Pieprzu (2 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Gruszki przekrój na pół i usuń gniazdo nasienne.
Etap 2 /4
Do środka każdej połówki włóż ser pleśniowy i orzechy włoskie.
Etap 3 /4
Polej odrobiną miodu i posyp szczyptą pieprzu.
Etap 4 /4
Piecz w air fryerze 180°C przez 8–10 minut, aż gruszka będzie miękka, a ser lekko się rozpuści. Podawaj na ciepło.
