Kanapka z serem pleśniowym i figą
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
2 Plaster/kromka Pieczywa pełnoziarnistego (70 g)
1 łyżka Oliwy z oliwek (10 g)
4 plaster Sera pleśniowego (60 g)
1 Świeża figa (80 g)
1 szczypta Tymianku suszonego (1 g)
1 łyżka Orzechów włoskich (13 g)
Octu balsamicznego
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Skrop pieczywo oliwą i podpiecz w 180°C przez 2 minuty.
Etap 2 /6
Pokrój ser pleśniowy oraz figi w plastry.
Etap 3 /6
Na pieczywie ułóż naprzemiennie ser i figi.
Etap 4 /6
Posyp pokruszonymi orzechami i szczyptą tymianku.
Etap 5 /6
Piecz ok. 6 minut w 160°C.
Etap 6 /6
Przed podaniem skrop octem balsamicznym.
