Kanapka z serem pleśniowym i figą - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kanapka z serem pleśniowym i figą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 2 Plaster/kromka Pieczywa pełnoziarnistego (70 g)

  • 1 łyżka Oliwy z oliwek (10 g)

  • 4 plaster Sera pleśniowego (60 g)

  • 1 Świeża figa (80 g)

  • 1 szczypta Tymianku suszonego (1 g)

  • 1 łyżka Orzechów włoskich (13 g)

  • Octu balsamicznego

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Skrop pieczywo oliwą i podpiecz w 180°C przez 2 minuty.

  • 2Plaster/kromka Pieczywa pełnoziarnistego (70 g)
  • 1łyżka Oliwy z oliwek (10 g)

Etap 2 /6

Pokrój ser pleśniowy oraz figi w plastry.

  • 4plaster Sera pleśniowego (60 g)
  • 1 Świeża figa (80 g)

Etap 3 /6

Na pieczywie ułóż naprzemiennie ser i figi.

  • 4plaster Sera pleśniowego (60 g)
  • 1 Świeża figa (80 g)

Etap 4 /6

Posyp pokruszonymi orzechami i szczyptą tymianku.

  • 1szczypta Tymianku suszonego (1 g)
  • 1łyżka Orzechów włoskich (13 g)

Etap 5 /6

Piecz ok. 6 minut w 160°C.

Etap 6 /6

Przed podaniem skrop octem balsamicznym.

  • Octu balsamicznego