Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym i gruszką
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
0.75 Piersi z kurczaka (150 g)
0.5 Gruszki (80 g)
3 Plastry sera pleśniowego (45 g)
1 garść Rukoli (30 g)
2 łyżeczka Oliwy z oliwek (10 g)
1 łyżka Orzechów (10 g)
1 łyżeczka Octu balsamicznego (3 g)
1 łyżeczka Miodu (10 g)
1 szczypta Soli (1 g)
1 szczypta Pieprzu czarnego (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Natrzyj pierś z kurczaka połową oliwy, solą i pieprzem.
Etap 2 /6
Piecz w air fryerze w 180°C przez ok. 15 minut. Po upieczeniu pokrój w plastry.
Etap 3 /6
Pokrój gruszkę w kostkę, a ser pleśniowy na kawałki.
Etap 4 /6
Na talerzu ułóż rukolę, dodaj kurczaka, gruszkę i ser. Posyp orzechami.
Etap 5 /6
W miseczce wymieszaj pozostałą oliwę, ocet balsamiczny i miód (dressing).
Etap 6 /6
Polej sałatkę dressingiem.
