Łazanki z boczkiem i kiełbasą.
- Całkowity czas 34 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 19 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
600 g Kapusta
250 g Boczek
250 g Makaron kokardka
250 g Kiełbasa
120 g Cebula
2 Liść laurowy
2 Ziele angielskie
Sól
Pieprz
2 Ząbki czosnku
1 łyżka Masło
400 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Kapustę posiekaj w paski. Cebulę, boczek oraz kiełbasę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Etap 2 /4
Cebulę podsmaż na maśle ok 1 minuty. Następnie dodaj boczek, kiełbasę oraz czosnek i smaż ok 6 min.
Etap 3 /4
Wyjmij wszystko z urządzenia do osobnej miski. Następnie do urządzenia wsyp makaron dodaj kapustę, ziele angielskie, liść laurowy. Następnie dodaj 400 ml wody ok. pół łyżeczki soli oraz pieprz wg. upodobań i wszystko dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem ok 7 min.
Etap 4 /4
Po dekompresji urządzenia możesz odrzucić ziele angielskie oraz liść laurowy i dodaj zesmażoną kiełbasę, boczek, cebulę i dokładnie wymieszaj. Duś jeszcze kilka minut w celu odparowania wody w zależności od preferencji. Smacznego.