Łazanki z boczkiem i kiełbasą.
Przepis według Smaczne jedzonko

Łazanki z boczkiem i kiełbasą.

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 34 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    19 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 600 g Kapusta

  • 250 g Boczek

  • 250 g Makaron kokardka

  • 250 g Kiełbasa

  • 120 g Cebula

  • 2 Liść laurowy

  • 2 Ziele angielskie

  • Sól

  • Pieprz

  • 2 Ząbki czosnku

  • 1 łyżka Masło

  • 400 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Kapustę posiekaj w paski. Cebulę, boczek oraz kiełbasę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Etap 2 /4

Cebulę podsmaż na maśle ok 1 minuty. Następnie dodaj boczek, kiełbasę oraz czosnek i smaż ok 6 min.

  • 250g Boczek
  • 250g Kiełbasa
  • 120g Cebula
  • 2 Ząbki czosnku
  • 1łyżka Masło

Etap 3 /4

Wyjmij wszystko z urządzenia do osobnej miski. Następnie do urządzenia wsyp makaron dodaj kapustę, ziele angielskie, liść laurowy. Następnie dodaj 400 ml wody ok. pół łyżeczki soli oraz pieprz wg. upodobań i wszystko dokładnie wymieszaj. Gotuj pod ciśnieniem ok 7 min.

  • 600g Kapusta
  • 250g Makaron kokardka
  • 2 Liść laurowy
  • 2 Ziele angielskie
  • Sól
  • Pieprz
  • 400ml Woda

Etap 4 /4

Po dekompresji urządzenia możesz odrzucić ziele angielskie oraz liść laurowy i dodaj zesmażoną kiełbasę, boczek, cebulę i dokładnie wymieszaj. Duś jeszcze kilka minut w celu odparowania wody w zależności od preferencji. Smacznego.