Szaszłyki z kiełbasą i śliwką
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
10 sztuki
6 Kiełbas białych
4 Cebule
15 Śliwek
200 g Sera halloumi
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Śliwki umyj i przekrój na pół.
Etap 2 /6
Kiełbasę pokrój w mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w większe kawałki. Halloumi pokrój w kostkę.
Etap 3 /6
Na patyczki do szaszłyków nabij na zmianę kiełbasę, cebulę, ser oraz śliwkę.
Etap 4 /6
Umieść 4 szaszłyki w misie Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp.
Etap 5 /6
Piecz w 190°C przez 30 minut. W połowie czasu obróć szaszłyki na drugą stronę.
Etap 6 /6
Powtórz z pozostałymi szaszłykami.