Szaszłyki z kiełbasą - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Szaszłyki z kiełbasą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Czerwone papryki

  • 2 Cukinie

  • 300 g Pieczarek mini

  • 100 g Sera halloumi

  • 1 Pęto kiełbasy swojskiej

  • 2 łyżka Oleju z awokado

  • 1 łyżka Przyprawy do grilla

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Pieczarki dokładnie umyj - nie obieraj.

  • 2 Czerwone papryki
  • 2 Cukinie
  • 300g Pieczarek mini
  • 100g Sera halloumi
  • 1 Pęto kiełbasy swojskiej
  • 2łyżka Oleju z awokado
  • 1łyżka Przyprawy do grilla

Etap 2 /6

Cukinię umyj i pokrój w grubsze plastry. Kiełbasę oraz ser pokrój w mniejsze kawałki. Paprykę umyj, wydrąż, a następnie pokrój w większą kostkę.

  • 2 Czerwone papryki
  • 2 Cukinie
  • 100g Sera halloumi
  • 1 Pęto kiełbasy swojskiej

Etap 3 /6

Warzywa razem z kiełbasą umieść w jednym naczyniu, a następnie wymieszaj z olejem oraz przyprawami.

Etap 4 /6

Składniki szaszłyków nabij na długie patyczki.

Etap 5 /6

Szaszłyki umieść w misie Cook4me i wykorzystaj nakładkę Extra Crisp. Włącz pieczenie. W połowie czasu obróć szaszłyki na drugą stronę. Czas: 30 minut Temperatura: 190°C

  • Extra Crisp

Etap 6 /6

Danie podaj ze świeżymi warzywami.