Łosoś pieczony z pomidorkami i fetą
- Całkowity czas 27 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
120 g Filetu z łososia, świeżego
0.5 łyżka Koperku
8 Pomidorków koktajlowych
60 g Sera feta
2 szczypta Soli
2 szczypta Pieprzu
1 łyżka Oliwy
0.25 Cytryny
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie posmaruj go oliwą (połową ilości), dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Etap 3 /8
Pomidorki przekrój na pól, a fetę pokrój w kostkę.
Etap 4 /8
Pomidorki wymieszaj w miseczce z pozostałą oliwą oraz solą i pieprzem.
Etap 5 /8
Włóż pomidorki oraz fetę do naczynia żaroodpornego.
Etap 6 /8
Dno misy wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim łososia, obok wstaw naczynie z pomidorkami i fetą.
Etap 7 /8
Załóż pokrywę Extra Crisp. Piecz całość przez 17 min w 180°C.
Etap 8 /8
Po upieczeniu przełóż pomidorki oraz fetę na talerz, a na nim ułóż łososia. Podawaj posypane posiekanym koperkiem.