Łosoś z imbirem i bobem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Łosoś z imbirem i bobem

ratings.4.4

4.4/5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. Steki z łososia

  • 1 szt. Świeży imbir

  • 0.5 szt. Limonka

  • 250 g Bób

  • 250 g Zielona fasolka szparagowa

  • 2 szt. Szalotka

  • Sól i pieprz

  • 120 ml Woda

  • Olej słonecznikowy

  • Cukier

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Posiekaj drobno szalotkę.

  • 2szt. Szalotka

Etap 3 /8

Pokrój imbir w cienkie paski.

  • 1szt. Świeży imbir

Etap 4 /8

Wlej olej do Cook4Me.

  • Olej słonecznikowy

Etap 5 /8

Dodaj szalotki, imbir i cukier. Lekko skarmelizuj. Dodaj bób, zieloną fasolkę szparagową i odrobinę startej skórki z limonki.

  • 1szt. Świeży imbir
  • 0.5szt. Limonka
  • 250g Bób
  • 250g Zielona fasolka szparagowa
  • 2szt. Szalotka
  • Cukier

Etap 6 /8

Przypraw. Wymieszaj. Ułóż rybę na warzywach. Dodaj wodę.

  • 4szt. Steki z łososia
  • Sól i pieprz
  • 120ml Woda

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Dopraw sokiem z limonki. Podawaj.

  • 0.5szt. Limonka