Śliwki pod kruszonką wg Pati Sołtysik
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Śliwki
2 łyżka Masło
1 łyżka Miód
2 łyżeczka Cynamon
1 łyżeczka Gałka muszkatołowa
Na kruszonkę:
120 g Mąka pszenna
30 g Cukier waniliowy
30 g Cukier brązowy
60 g Masło
Akcesoria
Forma do ciasta Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. TEN PRZEPIS WYMAGA UŻYCIA POKRYWY EXTRA CRISP.
Etap 2 /6
Do Cook4me włóż masło i rozpuść je w trybie średnie podsmażanie. Do rozpuszczonego masła dodaj miód, cynamon oraz gałkę muszkatołową. Dokładnie wymieszaj i dodaj śliwki.
Etap 3 /6
Przez 8 minut gotuj często mieszając w trybie lekkie duszenie.
Etap 4 /6
Za pomocą łyżki przełóż śliwki do formy na ciasto.
Etap 5 /6
Za pomocą dłoni lub robota kuchennego o wolnych obrotach połącz składniki na kruszonkę i wyrabiaj do momentu aż składniki się połączą i uzyskasz nierównomierne gródki.
Etap 6 /6
Gotową kruszonką obsyp śliwki i włóż do Cook4me. Załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program 4 i czas 25 min.