Śródziemnomorskie szaszłyki z łososiem i karczochami
Tefal
Przepis według Tefal

Śródziemnomorskie szaszłyki z łososiem i karczochami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 460 g Filety z łososia bez skóry

  • 1.5 Cytryna

  • 210 g Serca karczochów mini w słoiku

  • 1 goździk Czosnek

  • 2 łyżka Posiekana pietruszka

  • 60 ml Oliwa z oliwek

  • 1 łyżeczka Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Pokrój filety z łososia w kostkę o grubości 2,5 cm. Umyj i pokrój cytrynę na cienkie plasterki. Na każdy szpikulec nadziewaj na zmianę 3 kostki łososia, 2 jadalne części karczochów i 3 plasterki cytryny.

  • 460g Filety z łososia bez skóry
  • 1.5 Cytryna
  • 210g Serca karczochów mini w słoiku

Etap 2 /3

Obierz i zmiażdż ząbek czosnku, a następnie wymieszaj z posiekaną pietruszką, oliwą z oliwek i solą. Posmaruj szaszłyki sosem.

  • 1goździk Czosnek
  • 2łyżka Posiekana pietruszka
  • 60ml Oliwa z oliwek
  • 1łyżeczka Sól

Etap 3 /3

Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat do pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia połóż szaszłyk na płytach i piecz przez 8 minut, obracając w połowie pieczenia.