Śródziemnomorskie szaszłyki z łososiem i karczochami
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
460 g Filety z łososia bez skóry
1.5 Cytryna
210 g Serca karczochów mini w słoiku (waga netto po odsączeniu)
1 goździk Czosnek
2 łyżka Posiekana pietruszka
6 cl Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Pokrój filety z łososia w kostkę o grubości 2,5 cm. Umyj i pokrój cytrynę na cienkie plasterki. Na każdy szpikulec nadziewaj na zmianę 3 kostki łososia, 2 jadalne części karczochów i 3 plasterki cytryny.
460g Filety z łososia bez skóry 1.5 Cytryna 210g Serca karczochów mini w słoiku (waga netto po odsączeniu)
Etap 2 /3
Obierz i zmiażdż ząbek czosnku, a następnie wymieszaj z posiekaną pietruszką, oliwą z oliwek i solą. Posmaruj szaszłyki sosem.
1goździk Czosnek 2łyżka Posiekana pietruszka 6cl Oliwa z oliwek 1łyżeczka Sól
Etap 3 /3
Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat do pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia połóż szaszłyk na płytach i piecz przez 8 minut, obracając w połowie pieczenia.