Żabnica w sosie amerykańskim - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Żabnica w sosie amerykańskim

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 4 szt. Filety z żabnicy

  • 2 szt. Szalotki

  • 150 ml Białe wino

  • 60 ml Koniak

  • 200 g Marchew

  • 100 g Por

  • 2 łyżeczka Przecier pomidorowy

  • 200 g Bisque z homara

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Przygotuj składniki.

  • 2łyżka Olej roślinny
  • 4szt. Filety z żabnicy
  • 2szt. Szalotki
  • 150ml Białe wino
  • 60ml Koniak
  • 200g Marchew
  • 100g Por
  • 2łyżeczka Przecier pomidorowy
  • 200g Bisque z homara
  • Sól i pieprz

Etap 2 /10

Posiekaj szalotki.

  • 2szt. Szalotki

Etap 3 /10

Pokrój marchewki w drobne słupki.

  • 200g Marchew

Etap 4 /10

Pokrój pory (tylko białą część) w drobne słupki.

  • 100g Por

Etap 5 /10

Wlej olej do Cook4me.

  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 6 /10

Delikatnie podsmaż filety z żabnicy. Wyjmij je z garnka.

  • 4szt. Filety z żabnicy

Etap 7 /10

Dodaj pozostałe składniki i starannie wymieszaj, wyskrobując sos ze ścianek naczynia.

  • 150ml Białe wino
  • 60ml Koniak
  • 200g Marchew
  • 100g Por
  • 2łyżeczka Przecier pomidorowy
  • 200g Bisque z homara
  • Sól i pieprz

Etap 8 /10

Połóż rybę na warzywach.

Etap 9 /10

Gotuj w Cook4me.

Etap 10 /10

Podawaj z ryżem przyprawionym estragonem.