Żeberka w sosie miodowo-śliwkowym na kapuście kiszonej - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Żeberka w sosie miodowo-śliwkowym na kapuście kiszonej

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 1.5 kg Żeberka

  • 200 g Kapusta kiszona

  • 150 g Śliwkowe chutney

  • 3 łyżka Miód

  • 3 Cebula

  • 50 ml Sos sojowy

  • 4 Czosnek

  • Pieprz czarny

  • 1 łyżka Słodka papryka

  • 4 kulka Ziele angielskie

  • 4 liść Liście laurowe

  • 6 kulka Pieprz w kulkach

  • 6 szt. Suszone grzyby

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 1.5kg Żeberka
  • 200g Kapusta kiszona
  • 150g Śliwkowe chutney
  • 3łyżka Miód
  • 3 Cebula
  • 50ml Sos sojowy
  • 4 Czosnek
  • Pieprz czarny
  • 1łyżka Słodka papryka
  • 4kulka Ziele angielskie
  • 4liść Liście laurowe
  • 6kulka Pieprz w kulkach
  • 6szt. Suszone grzyby

Etap 2 /4

Żeberka dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Natrzyj dokładnie każde żebro chutneyem śliwkowym, sosem sojowym oraz miodem. Dodaj pieprz oraz paprykę. Cebulę i czosnek obierz i pokrój. Kapustę kiszoną przepłucz i pokrój na mniejsze kawałki.

  • 1.5kg Żeberka
  • 200g Kapusta kiszona
  • 150g Śliwkowe chutney
  • 3łyżka Miód
  • 3 Cebula
  • 50ml Sos sojowy
  • 4 Czosnek
  • Pieprz czarny
  • 1łyżka Słodka papryka

Etap 3 /4

Na dno misy wyłóż kapustę kiszoną, a następnie żeberka razem z marynatą. Dodaj cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy. Wlej 100 ml wody. Gotuj pod ciśnieniem przez 60 minut.

  • 1.5kg Żeberka
  • 200g Kapusta kiszona
  • 3 Cebula
  • 4 Czosnek
  • 4kulka Ziele angielskie
  • 4liść Liście laurowe
  • 6kulka Pieprz w kulkach
  • 6szt. Suszone grzyby

Etap 4 /4

Gotowe żeberka podawaj z puree z selera.