Żeberka w sosie miodowo-śliwkowym na kapuście kiszonej
- Całkowity czas 1 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
1.5 kg Żeberka
200 g Kapusta kiszona
150 g Śliwkowe chutney
3 łyżka Miód
3 Cebula
50 ml Sos sojowy
4 Czosnek
Pieprz czarny
1 łyżka Słodka papryka
4 kulka Ziele angielskie
4 liść Liście laurowe
6 kulka Pieprz w kulkach
6 szt. Suszone grzyby
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Żeberka dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Natrzyj dokładnie każde żebro chutneyem śliwkowym, sosem sojowym oraz miodem. Dodaj pieprz oraz paprykę. Cebulę i czosnek obierz i pokrój. Kapustę kiszoną przepłucz i pokrój na mniejsze kawałki.
Etap 3 /4
Na dno misy wyłóż kapustę kiszoną, a następnie żeberka razem z marynatą. Dodaj cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy. Wlej 100 ml wody. Gotuj pod ciśnieniem przez 60 minut.
Etap 4 /4
Gotowe żeberka podawaj z puree z selera.