Bitki wołowe w kapuście kiszonej z wędzoną śliwką - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bitki wołowe w kapuście kiszonej z wędzoną śliwką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 850 g Zrazowej górnej (8 plastrów)

  • 500 g Kapusty kiszonej naturalnie

  • 2 Średnie cebule

  • 2 Ząbki czosnku

  • 70 g Śliwki wędzonej

  • 1 łyżeczka Koncentratu pomidorowego

  • 3 szczypta Cząbru suszonego

  • 4 Ziarna ziela angielskiego

  • 2 Liście laurowe

  • 50 g Mąki

  • 50 ml Oleju

  • 100 ml Wody

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /12

Plastry mięsa delikatnie rozbij. Dopraw solą i pieprzem.

  • 850g Zrazowej górnej (8 plastrów)
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /12

Kapustę posiekaj i odciśnij z nadmiaru soku.

  • 500g Kapusty kiszonej naturalnie

Etap 3 /12

Cebule pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.

  • 2 Średnie cebule
  • 2 Ząbki czosnku

Etap 4 /12

Wlej olej do misy Cook4me i włącz średnie smażenie.

  • 50ml Oleju

Etap 5 /12

Plastry mięsa obtocz w mące.

  • 50g Mąki

Etap 6 /12

Smaż po 30 sekund z każdej strony. Usmażone bitki odłóż na bok.

Etap 7 /12

Włącz mocne smażenie. Wsyp cebulę i smaż 5 minut, mieszając.

  • 2 Średnie cebule

Etap 8 /12

Dodaj kapustę, śliwki, czosnek i koncentrat pomidorowy. Smaż kolejne 2 minuty. Dopraw cząbrem.

  • 500g Kapusty kiszonej naturalnie
  • 2 Ząbki czosnku
  • 70g Śliwki wędzonej
  • 1łyżeczka Koncentratu pomidorowego
  • 3szczypta Cząbru suszonego

Etap 9 /12

Układaj w misie naprzemiennie warstwy kapusty i mięsa.

Etap 10 /12

Dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Dopraw solą i pieprzem.

  • 4 Ziarna ziela angielskiego
  • 2 Liście laurowe
  • Sól
  • Pieprz

Etap 11 /12

Wlej wodę i gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 25 minut.

  • 100ml Wody

Etap 12 /12

Wyłóż bitki na talerz i przykryj kapustą. Najlepiej podawać z puree ziemniaczanym lub kaszą gryczaną.