Bitki wołowe w kapuście kiszonej z wędzoną śliwką
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
850 g Zrazowej górnej (8 plastrów)
500 g Kapusty kiszonej naturalnie
2 Średnie cebule
2 Ząbki czosnku
70 g Śliwki wędzonej
1 łyżeczka Koncentratu pomidorowego
3 szczypta Cząbru suszonego
4 Ziarna ziela angielskiego
2 Liście laurowe
50 g Mąki
50 ml Oleju
100 ml Wody
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /12
Plastry mięsa delikatnie rozbij. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /12
Kapustę posiekaj i odciśnij z nadmiaru soku.
Etap 3 /12
Cebule pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.
Etap 4 /12
Wlej olej do misy Cook4me i włącz średnie smażenie.
Etap 5 /12
Plastry mięsa obtocz w mące.
Etap 6 /12
Smaż po 30 sekund z każdej strony. Usmażone bitki odłóż na bok.
Etap 7 /12
Włącz mocne smażenie. Wsyp cebulę i smaż 5 minut, mieszając.
Etap 8 /12
Dodaj kapustę, śliwki, czosnek i koncentrat pomidorowy. Smaż kolejne 2 minuty. Dopraw cząbrem.
Etap 9 /12
Układaj w misie naprzemiennie warstwy kapusty i mięsa.
Etap 10 /12
Dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 11 /12
Wlej wodę i gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 25 minut.
Etap 12 /12
Wyłóż bitki na talerz i przykryj kapustą. Najlepiej podawać z puree ziemniaczanym lub kaszą gryczaną.