Żeberka i krążki cebulowe
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
SKŁADNIKI MIĘSA:
12 Żeberka wieprzowe
110 g Brązowy cukier
1 łyżka Papryka
0.55 łyżka Czosnek w proszku
0.55 łyżka Proszek cebulowy
0.55 łyżeczka Nasiona gorczycy
Sól, pieprz
2 Cebula
130 g Mąka
1 łyżeczka Papryka
2 Jajko
250 ml Maślanka
1 łyżka Mąka
240 g Bułka tarta
60 ml Oliwa z oliwek
280 g Sos barbecue
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Osusz żeberka za pomocą rolki kuchennej. W małym naczyniu wymieszaj brązowy cukier, paprykę, czosnek w proszku i nasiona gorczycy. Dopraw solą i pieprzem. Mieszanką posmaruj żeberka.
Etap 2 /8
Obierz i pokrój cebulę. W płytkim naczyniu wymieszaj mąkę i paprykę. Dodaj szczyptę soli. W innym płytkim naczyniu wymieszaj jajka i maślankę. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. W innym płytkim naczyniu dodaj bułkę tartą i oliwę z oliwek. Dobrze wymieszaj. Zanurz krążki cebuli w mieszance mąki, a następnie w mieszance jajek, a następnie posyp bułką tartą.
Etap 3 /8
Aktywuj 1 miskę. Połóż żeberka na talerzu.
Etap 4 /8
Aktywuj 2 miskę. Połóż cebulę na talerzu.
Etap 5 /8
Naciśnij SYNC, aby oba urządzenia zakończyły gotowanie w tym samym czasie. Naciśnij START, aby ustawić oba tryby gotowania.
Etap 6 /8
W połowie gotowania posmaruj żeberka sosem barbecue. Zamknij misę, a gotowanie zostanie automatycznie wznowione. W połowie gotowania krążków cebuli potrząśnij koszykiem, aby wymieszać.
Etap 7 /8
Sprawdź, czy krążki cebuli są ugotowane i w razie potrzeby wydłuż czas gotowania o kilka minut.
Etap 8 /8
Żeberka podawaj z krążkami cebuli i odrobiną ketchupu.