Słodkie i kleiste żeberka wieprzowe
- Całkowity czas 12 godz. 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 godz. 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 goździk Posiekany czosnek
3 łyżka Posiekany imbir
1 Posiekana ostra papryczka (opcjonalnie)
4 łyżka Ocet jabłkowy
2 łyżka Płynny miód
15 cl Sos sojowy
15 cl Bulion cielęcy
1 łyżka Mąka kukurydziana (15 g)
1 łyżka Wędzona mielona papryka
1.2 kg Żeberka wieprzowe pokrojone na grube kawałki
2 łyżka Olej neutralny
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem żeberek i oleju. Odstaw na bok.
Etap 3 /6
W misce smaż żeberka z olejem przez 10 minut.
Etap 4 /6
Dodaj odłożoną mieszankę i doprowadź do wrzenia.
Etap 5 /6
Gotuj na niskiej temperaturze na wysokim ustawieniu.
Etap 6 /6
Wyjmij i podawaj na gorąco.